Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ... Ω! ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ



Σφυριδης :Και η γλωσσα των κουλτουριαρηδων?

Χριστιανοπουλος : Αυτο που σημερα λεμε γλωσσα των κουλτουριαρηδων ειναι ενα κουρκουτι απο νεοκοπες λεξεις, απο ξενες αμεταφραστες λεξεις και απο λεξεις παρμενες απο τις διαφορες επιστημες, λ.χ. η μεταστοιχειωση της ντεμι νομενκλατουρας. Μ' ενα τετοιο κουρκουτι, στο τελος δε βγαζουν νοημα ουτε αυτοι ουτε φυσικα κι εμεις. [... ].

Σφυριδης : Θα ηθελα να σου θεσω ενα ερωτημα. Οπως αποδεχομαστε την ερμητικη γραφη ορισμενων ποιητων, γιατι να μην αποδεχτουμε και το δυσνοητο τροπο γραφης των κουλτουριαρηδων?

Χριστιανοπουλος : Απο μια αποψη, κι ο ποιητης θα επρεπε, οποιαδηποτε τεχνοτροπια κι αν ακολουθει, να γραφει κατα τροπο κατανοητο, για να μπορει ο αναγνωστης να τον καταλαβαινει. Γιατι, τι να την κανω την οποιαδηποτε ποιηση, οταν εχει κοπει η γεφυρα της επικοινωνιας? Τι να τα κανω τα ερμητικα ποιηματα, οταν δεν τα καταλαβαινει κανεις? Κι αφου δε μου λενε τιποτε, πως ειναι δυνατον να με συγκινησουν? Βεβαια ο ποιητης εχει τη δικαιολογια οτι γραφει για να εκφρασει τον εαυτο του, αν και παλι θα ελεγα οτι ενας ποιητης που εκφραζεται ερημην του αναγνωστη, τι σο'ι' ποιητης ειναι? [... ].

Σφυριδης: Ποιες θεωρεις ως αιτιες του φαινομενου αυτου, εκτος απο την ημιμαθεια, που ηδη ανεφερες?

Χριστιανοπουλος : Νομιζω πως το κακο αυτο, που ολο και φουντωνει, οφειλεται οχι μονο στην ημιμαθεια των περισσοτερων κουλτουριαρηδων αλλα και στον εγωισμο τους. Δε θα μπορεσουν ποτε οι ανθρωποι αυτοι να ακουνε περισσοτερο απ' οσο μιλουνε, να σκεφτονται περισσοτερο απ' οσο γραφουν, και να περνουν καθε πληροφορια απο το κοσκινο της κρισης. Για να συμβει αυτο πρεπει κανεις να ειναι ταπεινος, να μη νομιζει πως αυτος τα ξερει ολα και κανεις αλλος. [... ].


( 3 αποσπασματα απο, " ΤΑ ΑΛΑΜΠΟΥΡΝΕΖΙΚΑ Η, Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ " του Ντινου Χριστιανοπουλου )

αφιερωνεται... ξερουν αυτοι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: