Δηλωνεται κατηγορηματικα οτι, ολα τα δημοσιευομενα ποιηματα, αποσπασματα ποιηματων η, και στιχοι κ.λπ. λογοτεχνικα κειμενα ειναι απο εντυπες εκδοσεις ευρισκομενες στη κατοχη του διαχειριστη αυτου του ιστολογιου. Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση, γινεται link κατ' ευθειαν στα ιστολογια στα οποια βρισκονται και οχι αναδημοσιευση τους, ακομη κι αν δεν υπαρχει σχετικο απαγορευτικο σημα.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ... Ω! ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ( ΙΙ )


... μικρο δειγμα κουλτουριαρικου κειμενου,
επιλογη Περικλη Σφυριδη


" Ο ( ποιητης ταδε ) ενδιαφερεται για την ιχνηλατηση του 'στοιχειου' εκεινου, που κατα τροπο σταθερο, σε ολες τις εποχες της ιστοριας του ανθρωπου κυοφορειται παραμενοντας διαρκως 'ανεκφραστο', εντελει συνεχως διαφευγον, 'ελαχιστον με φωνες ολου'. 'Της απεραντοσυνης ομως το α-υλον ειναι το μονο βλεμμα το εκπληκτο παντα'. Η συλληψη αυτη, του 'α-υλου νευματος της απεραντοσυνης' κυοφορειται απο την εκαστοτε αναγωγη των ιδιωτικων βιωματων του ποιητη και του αποκρυσταλλωματος των εμπειριων του ανθρωπου, θεωρουμενου στην ολοτητα του, σε μια (ευρυτατη) συμπαντικη ρο'ι'κοτητα "

περ. " Το Τραμ ", αρ. 2, 1987, σελ.58

* *


Σφυριδης : Ντινο, πριν προχωρησουμε στη συζητηση μας για τη γλωσσα των σημερινων κουλτουριαηδων, θα ηθελα να μου πεις ποιους θεωρεις κουλτουριαρηδες.

Χρισιανοπουλος : Κουλτουριαρηδες ειναι οι διανοουμενοι που δινουν μεγαλυτερη σημασια στη γνωση και την πληροφορηση και λιγοτερη στο αισθημα και το βιωμα. Ο,τι εμαθαν η δεν εμαθαν εχει γι' αυτους μεγαλυτερη αξια απο τη σκεψη. [... ]. Σε τελικη αναλυση κουλτουριαρηδες ειναι οι ψευτομορφωμενοι. [... ].


( του Ντινου Χριστιανοπουλου απο " Τα αλαμπουρνεζικα η, η γλωσσα των σημερινων κουλτουριαρηδων " )


----------

Γιωργος Χρονας : ... υπηρξαν πολλοι ερωτες στη ζωη σας που τους θυμαστε τωρα? ...

Χριστιανοπουλος : ... Δηλαδη πιο πολυ ερωτευομουν κρυφα καποιους ανθρωπους, αυτοι δεν το επαιρναν ποτε χαμπαρι, αυτο εμενα με τσακισε, με τυραννησε και παρηλθε. [... ]. Γιατι ειναι πιο ευκολο το βαλε και το βγαλε. Το πιο δυσκολο ειναι να μην το βαζεις και να μην στο βαζουν ποτε. Εκει σε θελω.

απο συνεντευξη του Ντινου Χριστιανοπουλου
στον Γιωργο Χρονα που δημοσιευτηκε στην εβδομαδιαια
εκδοση του περιοδικου LiFO, αθηνα 27/9 - 3/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: